LEIDERSCHAP

STRATEGIE

VERANDERINGEN

Leiders en Paradoxen

Jo Sanders over het coachen van topmanagers

Net als getalenteerde atleten staan topmanagers onder grote druk en hebben ze nood aan coaching om een succesvolle carrière op te bouwen. Jo Sanders bewijst dat iemand die volgens de klassieke analyses zwak scoort, toch een fantastische leider kan zijn.

Het 'Leiderschap Paradox Model' is uniek in zijn soort. Dit model van executive coaching wordt in het boek beschreven aan de hand van een waargebeurd verhaal. Jo Sanders vertelt over een coachingproces dat één jaar duurde. Elke stap in dat proces wordt onderbouwd met de gebruikte methodologie.

'Het gaf me voldoening dat managers die ik gecoacht had een doorbraak konden realiseren en erin slaagden hun grenzen te verleggen. Ik hou meer dan ooit van dit werk.'
Jo Sanders

Leiders & Paradoxen is een onmisbaar boek voor bedrijfs-leiders, managers, CEO's, coaches,… Het model dat Jo Sanders voorlegt in dit boek biedt ongetwijfeld een goede spiegel aan vele topmanagers.

Over de auteur
Jo Sanders is als consultant vooral actief in strategiebepalingen, organisatieontwikkeling en in de persoonlijke begeleiding en coaching van het topmanagement. Door zijn professionele carrière, eerst als CFO, COO en CEO en later als partner van Ernst & Young, begrijpt hij als geen ander het belang van leiderschap en de rol van het topmanagement.

Reacties

Jo Sanders zet leiders aan om na te denken over de essentie van leiderschap, verandering en de moed om die te realiseren. Het is een positief boek waarin leiders zich zullen herkennen.
Luc De Bruyckere, voorzitter Ter Beke en Voka

Leiders & Paradoxen is het fascinerende relaas van hoe een succesvolle ondernemer dankzij coaching zichzelf en zijn omgeving weet te versterken. Dit boek is uniek omdat het de motorkap van executive coaching opent en de werkingsprincipes ervan helder uitlegt.
Erik van de Loo, hoogleraar Leiderschap en Gedrag, Vrije Universiteit Amsterdam, Visiting Professor of Leadership INSEAD

In het boek van Jo Sanders heb ik wat opgestoken over hoe leiders met zichzelf moeten leren omgaan en hoe zij zichzelf kunnen ontdekken en versterken door confrontaties met externe coaches. Een aanrader voor wie meer wil weten over de complexiteit van leiderschap.
Herman Daems, voorzitter Gimv

"Het gaf me voldoening dat managers die ik gecoacht had een doorbraak konden realiseren en erin slaagden hun grenzen te verleggen. Ik hou meer dan ooit van dit werk."

-Jo Sanders-