LEIDERSCHAP

STRATEGIE

VERANDERINGEN

over Focus

Wat doet Focus

Focus begeleidt topexecutives bij het uittekenen van een strategie, het opmaken van een strategisch plan en de implementatie ervan.
Centraal hierbij staat de persoonlijke begeleiding van de CEO en het management team. Een belangrijke voorwaarde om een strategie succesvol te realiseren is vaak dat de organisatie aangepast wordt en dat veranderingen correct ingevoerd worden.

Wie is Focus

Jo Sanders
Diploma "Clinical Organizational psychology" INSEAD (2007-2008), MBA – Vlerick, Master Economie – UGent

Bekijk hier het CV van Jo Sanders.

Jo Sanders heeft doorheen zijn hele carrière, eerst als CFO, COO en CEO en later als consultant en Partner van Ernst & Young een ruime ervaring opgedaan met grote ondernemingen en familiebedrijven die allen één belangrijke zaak gemeen hadden: zij werden telkens door de sterk veranderende omgevingsfactoren gedwongen om sterk te veranderen en hun business concepten te innoveren. Door de veelzijdigheid en de veelheid aan veranderingsopdrachten is Jo Sanders zich bewust van de moeilijkheidsgraad om dergelijke projecten (herpositioneringen, reorganisaties, herstructureringen, fusies ...) tot een goed einde te brengen. Hij heeft een goed gevoel voor wat er leeft in een organisatie en wat er haalbaar is. Hij verstaat de kunst om complexe situaties goed te begrijpen, om mogelijke belangentegenstellingen tijdig in te zien en de verschillende partijen tot een consensus te brengen.

"Het zijn niet de sterkste, niet de grootste, niet de meest intelligente die overleven, maar wel zij die zich het snelst en best kunnen aanpassen aan de veranderingen."

-Darwin-